Genel Cerrahi


 ٠ Laparoskopik Cerrahi ٠Endoskopi,Gastroskopi,Kolonoskopi,Rektoskopi,Özefagoskopi
 ٠ Safra Kesesi  Ameliyatları  (Kapalı/Açık) ٠ Meme Kanseri ve Cerrahisi
 ٠ Guatr ve Tiroid Kanser Cerrahisi ٠ Sindirim Sistemi Hastalıkları Cerrahisi
 ٠ Laser Hemoroid Tedavisi ٠ Anal Fisür, Anal Fistül Cerrahisi
 ٠ Anal Abse,Kıl Dönmesi Tedavisi ve Ameliyatları ٠ Fıtık Cerrahisi
 ٠ Mide Ameliyatları ٠ Kalın Barsak Ameliyatları
 ٠Acil Travma Cerrahisi  

 
 
Genel cerrahi bölümüne kolonoskopi, gastroskopi, rektoskopi üniteleri eklenmiş olup,mide bağırsak kanserleri ve hastalıklarının erken tanı ve cerrahi müdahale imkanı sağlanmıştır. Doktor sayısını biri doçent olmak üzere üçe çıkarmıştır. Ayrıca kapalı safra kesesi ameliyatları için laparoskopi seti mevcuttur. Anoskopi, rektoskopi ile yine rektum kanseri ve hastalıklarının erken tanı ve cerrahi müdahale imkanı sağlanmıştır. Hemoroid ve anal fissür teşhis ve tedavisi, bant ligasyon tekniği ile ağrısız ameliyatsız hemoroid tedavisi, meme biyopsisi, guatr, fıtık vb. hastalıkların teşhis ve tedavisi yapılmaktadır.


Video Endoskopi Ünitesi


 
Gastroskopi Nedir?

Gastroskopi, yemek borusu, mide ve onikiparmak barsağının incelenmesinde kullanılan ve %100 teşhis koyma imkanı sağlayan bir tanı yöntemidir.

Bu yöntemle yemek borusu,mide ve onikiparmak barsağının iç kısmını görerek incelemek mümkün olur. İşlem sırasında gerekli görülürse, küçük doku örnekleri (biyopsi) alınarak daha detaylı laoratuar incelemesi yapılabilir. Yemek borusu,mide ve onikiparmak barsağında ortaya ıkabilen rahatsızlıkların teşhis edilmesinde en etkili tanı aracıdır.


Kimlere Yapılmalıdır?

Gastrokopi yutma güçlüğü, göğüs kemiği arkasında yanma, ağza acı su gelmesi, midede yanma ve hazımsızlık, bazı karın ağrıları, nedeni açıklanamayan kansızlık, kilo kaybı gibi şikayetleri olanlarda yapılması gerekli olan bir işlemdir.


Hangi Hastalıklara Tanı Konur?

Gastroskopi yemek borusu, mide ve onikiparmak barsağının iltihap,ülser,kanser ve keseleşme gibi rahatsızlıkları için en iyi tanı aracıdır.

Bu rahatsızlıklar toplumda oldukça yüksek sıklıkta görülmekte ve bazılarının erken saptanması tedavide önemli rol oynamaktadır.


Hemoroid Nedir?

Anal kanaldaki toplar damarların genişleyerek dışa doğru şişlik oluşturmasıdır.

Nedenleri:


٠ Kabızlık
٠ Kalıtımsal
٠ Anatomik Özellikler
٠ Bağ Dokusu Hastalıkları
٠ Gebelik
٠ Anal Kanalda Basınç Artışı

Şikayetleri:


٠ Makatta Şişlik
٠ Makatta kanama
٠ Kabızlık
٠ Ağrı

Teşhis:


٠ Doktor muayenesi, Anaskopi ve Rektoskopi

Tedavi:


٠ İlaç Tedavisi ve diyet şikayetleri giderir fakat şişlikleri yok etmez. Ameliyat, her türlü Hemoroidi yok eder.
٠ Uygulanabilecek diğer yöntemler arasında Bant Ligasyonu, İnfrared, Fotokoagülasyon, İğne ile Kurutma (Skleroterapi), Lazer Koagulasyon, Kriokoterizasyon sayılabilir.