11. Tükçe Olimpiyatları Kitap Okuma Yarışması Sonuçlandı

Bu yıl 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla 140 ülkeden 2 binden fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan Türkçe Olimpiyatları bu yıl Kitap Tanıtım yarışmasının sonuçları açıklandı.

TÜRKÇEDER tarafından belirlenen 15 Türkçe kitabı, öğrencilerin tarafından okunup özel bir jüri tarafından sınava tabi tutuldular. Yapılan sınavın sonunda Sırbistan uyruklu Ramadan Mehmedi ve Nijer Uyruklu İbrahim Bachir Kitap Tanıtım Yarışmasında 1.'inci oldular. Sırbistan uyruklu Ramadan Mehmedi, Prof.Dr.Süleyman Uludağ'ın "İnsan ve Tasavvuf" kitabını, Nijer uyruklu İbrahim Bachir ise Prof.Dr.Mustafa Kara'nın "Gençler ile Gönül Gönüle" kıtabını okuyup sınava tabi tutuldular. Endonezyalı Sulhi Nurrohmannh ve Senegalli Ngone Degvene Gueye ise Prof.Dr.Mehmet Emin Ay'ın "Biricik Peygamberimiz" kitabını okuyup sınav sonucu 1'inciliği paylaştılar.
Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam'ın özel olarak kaleme aldığı mektubu Bursa Olimpiyatları tertip heyetinden ve Bahar Hastanesi Başhekim yardımcısı Op.Davut Baykan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof.Dr.Mustafa Kara ve Prof.Dr.Süleyman Uludağ sundu. Olimpiyat Tertip Heyetinde Dr.Davut Baykan " Geçen yıl yeni eklenen bu kategoride Türkçe Olimpiyatlarına kültürümüzü ve edebi eserlerle ön plana koymaya çalıştık, yabancı öğrencilerin bu güzel Türkçemizi daha iyi anlayabilmeleri ve kitap okuma kültürünü yaygınlaştırmak için gayret sarf ediyoruz." dedi. Sözlerine devam eden Baykan "Bir dili pratik olarak konuşmak önemli ancak o dilde yazılmış akademik seviyedeki kitapları okuyup anlamalı ve o kitaplardan imtihan olmalı o dilde olan vukufiyeti gösterir. Bu açıdan bu öğrencilerimizin başarılarını çok değerli buluyorum."dedi.
Kitaplarını imzalayan  Prof.Dr.Mehmet Emin Ay, Prof.Dr.Mustafa Kara ve Prof.Dr.Süleyman Uludağ yabancı öğrencilere teşekkür ettiler.