630 Gram Doğan Parmak Bebekler Hayata Tutundular

 

Özel  Bahar Hastanesinde 25 haftalık ve 630gr ağırlığında doğan Berrasu ve Zümrenaz ikiz bebekler taburcu oldular. 630 gr ağırlığında 29 cm boyunda doğan ikiz bebekler tedavi gördüğü Bahar Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinden 2600 gr ulaşınca annelerine teslim edildiler.

 

Pınar ve Ayhan Öztürk çiftinin 25 haftalık dünyaya gelen bebekleri; Berrasu ve Zümrenaz ikiz bebekleri 630 gr ağırlığında doğmuşlardı. Akciğer yetmezliği nedeniyle yeni doğan yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak tedavileri yapılan Berrasu ve Zümrenaz bebekleri 90 günden beri yattığı yoğun bakımda 2600 gr ağırlığına gelince sağlıklı bir şekilde ailesine teslim edildiler.

 

Yeni Doğan Yoğun Bakım Sorumluları Dr.Bülent İpek " Yoğun bakım hemşire ve personelinin yoğun emek ve gayretleri neticesinde ciddi bir problem yaşamadan solunum ve beslenme problemlerinin de halledilmesiyle hem anne baba hem de Bahar Hastanesi ailesi olarak bu mutlu tabloya ortak olduk".

 

Başhekim, Op.Dr.Ömer Kurt " Yeni doğan yoğun bakımı ünitemizi yeni nesil kuvözler ve solunum cihazları ile donatarak  11 yataklı modern bir yoğun bakım ünitesine haline getirdik. Sağlığa yapılan yatırımları, insanlık adına yapılan bir yatırım olarak benimsiyoruz ve meyveleri de ikiz bebeklerimiz kadar güzel oluyor." diye belirtti.

 

Öztürk ailesi " Hüzünlü ve mutlu anlarımızda bizleri yalnız bırakmayan Bahar Hastanesinin tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz" dedi.