Bahar Hastanesinde Tüp Mide Ameliyatları Başladı

Özel Bahar Hastanesinde  uygulanan tüp mide ameliyatı ile morbid obez ve obez hastalar için umut oldu. Yaklaşık bir buçuk saat süren ameliyatta mide, eninden daraltılıp, tüp şeklinde küçültülüyor. Üç gün içinde taburcu edilen hasta 1 ay içinde 10-25 kilo verirken 3 ay sonunda ise 30 ile 40 arasında kilo kaybı yaşıyor. Bir yıl içinde ise ameliyat olan hasta fazla kilolarının yüzde 90'ınından kurtuluyor.

"RİSK ORANI DÜŞÜK BİR AMELİYAT"

Ameliyatları gerçekleştiren Bahar  Hastanesi Genel Cerrahı Op.Dr.Davut Baykan, morbid obezite ve obezitenin Türkiye de yavaş yavaş yaygın hale gelmeye başladığını görüyoruz. Obeziteyle birlikte ortaya çıkan hastalıkların kişilerin hayatını tehdit ettiğini belirten Baykan,"Tüp Mide ameliyatı laparoskopik yöntemi ile, yani halk arasında kapalı ameliyat olarak yapmaktayız.  Midenin büyük kurvatür dediğimiz geniş kavisli alanı çıkarıp mideyi tüp şeklinde bırakıyoruz. Mide küçüldüğünden dolayı doyma hissi daha çabuk olmaktadır. Bu yöntemi tercih etmemizin diğer nedenide düşük risk oranı olmasıdır. Ayrıca fizyolojiyi bozmadan kişiyi zayıflatıyor." dedi.

KALICI KİLO VERMESİNİ SAĞLIYOR

Sözlerine devam eden Baykan "Tüp mide ameliyatı sonrası kilo vermede hedeflenen ilk bir ay içinde 10 ile 25 kilo arasıdır. Hastalar genellikle üçüncü ayda ise toplamda 30-40 kilo veriyor. Bu aydan sonra ise kilo verme midenin biraz genişlemesiyle azalıyor. Bundan sonra hastalarımız spor ve aktiviteye başlıyor. Kişi 6 ayda 40-50 kilo veriyor. 1 yıl içinde kişi kendisini obez yapan fazla kilolarının yüzde 90'nından kurtuluyor" diye konuştu. 

  SAĞLIK TURİZMİ ADRESİ BURSA

 Başhekim Op.Dr.Ömer Kurt "Bahar Hastanesi  Genel cerrahi birimimizde çalışan çalışma arkadaşlarımız "Laparokopik Tüp Mide" ameliyatında  çok iyi bir noktaya geldiler. Yurtdışında 25-30 bin dolara yapılan bu ameliyatı üçte bir fiyatına yapıyoruz. Sağlık Turizmi açısından baktığımızda hem Türkiye hem Bursa için çok sevindirici bir husustur. Bahar Hastanesi Bursa'nın tescilli bir markasıdır. Hekim arkadaşımıza geçmiş olsun diliyorum ve arzu ettikleri kiloya da en kısa sürede ulaşmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

 Fazla kilolarından şikayet ettiğinden  dolayı ameliyat olan Doktor Uğur Duman "Obez bir hekim olarak fazla kilolarımdan şikayet ediyordum. Hastalarıma diyet tavsiyesinde bulunurken ister istemez "hocam siz niye" diyet yapmıyorsunuz? sorusuyla çok fazla karşı karşıya geliyordum. Yaptığım diyetler sonunda kilolarım geri alınca Tüp mide ameliyatı olmaya karar verdim. Beklediğimden daha hızlı bir toparladım. Bahar ailesine çok teşekkür ediyorum" dedi.

 Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Bu ameliyatta mide hacmini daraltmak için midenin yaklaşık üçte ikisi dikey olarak kesilip çıkarılır. Bırakılan midenin hacmi küçültülerek tüp şeklini alır. Midenin diğer bombe kısımları tamamen çıkartılıp atıllır.

Bu ameliyat esas olarak mide hacmini azaltmak yoluyla alınan gıda miktarını düşürür. Ayrıca midenin çıkarılan kısmından salgılanan hormon nedeniyle de iştah kontrolü ve doyma hissi üzerinde çok etkili bir ameliyattır.