Kadınlar Lokalinde ”Sağlıklı Beslenme” Semineri Verildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Lokalinde yapılan Sağlıklı Beslenme seminerinde Özel Bahar Hastanesi Diyetisyeni Dyt. Mine Palacıoğlu “Yeterli ve Dengeli beslenme konusunda yaptığımız hatalarla” ile ilgili seminer verdi.

Yoğun bir katılımın yaşandığı seminerde Diyetisyen Mine Palacıoğlu '' Yeterli ve dengeli beslenmenin sağlıklı bir yaşamın ayrılmaz unsurlarından biri olduğunu'' belirtti. Palacıoğlu ayrıca kilo kaybı için yapılan diyetlerde ve günlük beslenmemizle ilgili gerek internetten gerekse halk tarafından bazı yanlış bilgilerin dolaştığının her diyet listesinin uygulandığında doğru sonuçlar doğurmadığını söyledi. Sözlerine devam eden Palacıoğlu'' Kişinin diyet listesinin kendi parmak izi gibi olduğunu herkesin beslenme programının bireye özel hazırlanıp uygulanması gerektiğini'' vurguladı.

Diyetisyen Mine Palacıoğlu sağlıklı beslenmenin yanı sıra bitkisel çaylar hakkında da katılımcıları bilgilendirdi. Palacıoğlu'' Bitkisel çaylarında aynı ilaçlar gibi günlük tüketilmesi gereken dozlarının olması gerektiğini ve bitkilerinde birbirlerine karşı etkileşimleri olabileceğini belirterek dikkatli kullanılmaları gerektiği konusunda'' dinleyicileri bilgilendirdi.

Ayrıca Palacıoğlu '' Diyetisyen kontrolünde hazırlanmış kişiye özel ve kişinin sosyal hayatını eskisi gibi sürdürebileceği yeterli ve dengeli beslenme programlarıyla fazla kiloların rahatlıkla verilebileceği ve beslenme bozukluklarına bağlı olarak gelişen hastalıkların önlenebileceği'' konusuna dikkat çekti.