Parmak Bebek Yaşam Mücadelesini Kazandı

      Özel  Bahar Hastanesinde geçtiğimiz Mayıs ayında 6 aylıkken doğan parmak bebek taburcu oldu. 590 gr ağırlığında 28 cm boyunda doğan Elif Cansı Avşar, tedavi gördüğü Bahar Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinden 2400 gr ulaşınca taburcu oldu.

 Güler ve Hasan Avşar çiftinin 25 haftalık dünyaya gelen bebekleri; Elif 29 cm uzunluğunda ve 590 gr ağırlığında doğmuştu. Akciğer yetmezliği nedeniyle yeni doğan yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak tedavisi yapılan Elif bebek 100 günden beri yattığı yoğun bakımda 2400 gr ağırlığına gelince sağlıklı bir şekilde ailesine teslim edildi.

 Yeni Doğan Yoğun Bakım Sorumluları  Dr.Münevver Uluba ve Dr.Bülent İpek " Yoğun bakım hemşire ve personelinin yoğun emek ve gayretleri neticesinde ciddi bir problem yaşamadan solunum ve beslenme problemlerinin de halledilmesiyle hem anne baba hem de Bahar Hastanesi ailesi olarak bu mutlu tabloya ortak olduk."dedi.

 Başhekim, Op.Dr.Ömer Kurt" Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinin teknik alt yapının yanında sağlık kadrosunun bilgi ve tecrübesi de bir o kadar önemlidir. Sağlığa yapılan yatırımları, insanlık adına yapılan bir yatırım olarak algılıyoruz ve meyveleri de ELİF bebek kadar güzel oluyor." diye belirtti.

 Avşar ailesi "100 günden beri hüzünlü ve mutlu anlarımızda bizleri yalnız bırakmayan Bahar Hastanesinin tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz" dedi.