Sohbet Ederek Safra Kesesini Aldırdı


Mudanya ilçesi Yörükali köyünde ikamet eden 62 yaşındaki Eyüp Ünal mide bulantısı, kusma ve teninde sararma şikayeti ile Bahar Hastanesine başvurdu. Yapılan tetkiklerin sonunda safra kesesinde taş tespit edildi. Daha önce bypass ameliyatı olan ve ileri derecede akciğeri problemine bağlı solunum sıkıntısı tespit edilen hastanın normal narkoz ile ameliyatının çok riskli geçeceği tespit edildi.
Anestezi uzmanı Dr.Berrin Altınören, Kalp Damar Cerrahı Op.Dr.Selçuk Atasoy ve Genel Cerrah Op.Dr.Davut Baykan’dan oluşan heyet hastanın uyutulmadan ameliyat olabileceği kararına vardı.
Başarılı geçen ameliyatın ardından Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr.Davut Baykan, “Eyüp Ünal’ın çok yüksek miktarda narkoz riski taşıdığı için bu ameliyatını torakal epidural anestezi yöntemi ile uyutulmadan bilinci açık olarak Laparoskopik bir şekilde yaptık. Hastamızın durumu da şuan gayet iyi”
Özel Bahar Hastanesinin Başhekimi Op.Dr. Ömer Kurt ”Narkoz alması çok riskli hasta gruplarının Hastanemizde ameliyat  olması hastalarımız için çok büyük bir şans. Hastane olarak hedefimiz gelişen  tıbbi teknolojileri en hızlı bir şekilde takip etmektir” diye belirti. 
Ameliyatta doktorlarla muhabbet eden Eyüp Ünal ise “Sağ olsun doktorlarımıza, birçok yere gittim sen narkoz alırsan ameliyat masasında kalırsın dediler. Maşallah Bahar Hastanesi’nde ameliyatı uyutmadan yaptılar hem de hiç acı duymadım” dedi.
Anestezi Uzmanı Dr.Berrin Altınören “Torokal Epidural Anestezi Nedir? Sorusu yanıtladı ; “Hastanın sırt ve omuzları arasına işlem yapıp epidural bölgesine geçici bir kateter yerleştirerek yapılan ve torakal epidural olarak adlandırılan bu anestezi yöntemidir. Kateterden verilen ilaçlar sayesinde hastanın boyun seviyesinin altındaki bölgesinin uyuşturulup, hastanın ağrı duyması engellenmektedir.  Özellikle Akçiğer ve Kalp hastalığı bulunan hastalarda güvenle kullanabileceğimiz bir anestezi şeklidir.”