SGK Başkanlığı’nca 13 Kasım 2009’da yürürlüğe konulan Özel Hastaneler İle Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması yönergesi gereğince özel hastaneler inceleme altına alındı.Bu hastaneleri puanlamak üzere bir komisyon oluşturuldu.

Komisyon 400 maddelik kriter testine tabii tuttu. Poliklinik, yoğun bakım, ameliyathane, tedavi standartları, hasta hakları ve güvenliği, enfeksiyon kontrolü, tesis yönetimi, elektronik raporlama hizmet standartları, hastanelerin reçete kontrolü, yatak sayısı, kapalı alan, doktor ve hemşire sayısı ve çalışanların sosyal hakları, sigorta primleri konusunda puanlama yapıldı.

31 Aralık 2009’da yapılan toplantıda ise en iyi hastaneler belirlendi. Özel Bahar Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ömer Kurt, 906 puanla Türkiye’nin en iyi ilk 20 hastanesi içerisine girdiklerini ve fiyat politikalarında bir değişiklik olmadığını belirtdi

TEŞEKKÜRLER BURSA